Historien om Plano System AB och uppfinnaren Svante Larsson börjar i den lilla byn Sörfors strax utanför staden Umeå i norra Sverige.

1986. Den första produkten var limpressen PLANO som uppfanns 1986. Den blev en omedelbar succé och är fortfarande en av våra mest populära produkter. PLANO limpress var företagets enda produkt fram till 1994.

1994. Den belönade sliprullen PLANOREX introducerades på marknaden.

1998. SAUNO torkaggregat togs fram och de hjälper nu tusentals trähantverkare att producera torrt och stabilt trämaterial av hög kvalitet.

2001. De välkända NOBEX geringssågarna och vinklarna togs in i sortimentet 2001. NOBEX Octo och NOBEX Quattro Carbon har sedan dess blivit framgångsrikt införda.

2007 införlivades Kirjes slip- och putssystem. Sedan Kirjes kom in i familjen har Kirjes-sortimentet blivit större och försäljningen har stigit år för år.

2013. Den senaste utvecklade och patenterade PLANO WOODWORKING-produkten är det effektivt urholkande verktyget OrbiCut. Den har mött stor entusiasm där den visats och alla har slagits av hur säker och enkel den är att använda samt att den erbjuder en mängd olika möjligheter. Det tillverkas i våra egna lokaler i Sverige.

2017. Produkträttigheter för Nobex, Plano, PlanoRex och Sauno har sålts till Logosol AB och produktionen flyttats till Härnösand.

Vi är stolta över att utveckla och tillverka produkter av hög kvalitet med lång livslängd, som beundras även efter mångårig användning av kreativa hantverkare.